fbpx

ASSEKES

ASSEKES

Tot i que el grup Assekes naix l’any 2008, no va ser fins l’any 2012 quan van treure el seu primer EP En poques paraules. Disc que seguia la línia del mestissatge que dominava el panorama de la música del moviment reivindicatiu valencià. Ritmes d’ska, rock alternatiu i música popular eren fàcilment distingibles en temes com Rebels o Mero (amb més de 40k visualitzacions a youtube). Talls que van dur al jove grup a tocar arreu del País Valencià junt als seus referents més directes: Obrint Pas, Aspencat, Orxata entre altres. 

Quatre anys després veia la llum Un nou camí (autoedició 2016) baix la producció de Mark Dasousa. Un disc més madur en la recerca d’un estil més personal però sense fugir dels referents musicals. Mestissatge més madur i conscient on domina el rock en totes les seues variants. Al llarg del disc col·laboren grups consolidats com els valencians Aspencat, La gossa sorda, Tardor i els venecians Pharmakos. 

Després de més de cinquanta concerts arreu del País Valencià i el principat amb Un nou camí dalt d’escenaris com el Festivern, Feslloch i Aplec dels ports, Assekes torna de nou amb VOLAR. Single que trenca el paró creacional dels de La Ribera, trencant completament amb el que havien presentat fins al moment i que barreja noves sonoritats amb guitarres, veus saturades, gran predomini  de sintetizadors i bateries experimentals. Rock i synth-pop acompanyat amb una línia de veu pròxima al rap alternatiu amb influències del Pop internacional.

El senzill compta amb una preproducció realitzada per Tristan Esparza, la producció i enregistrament de Mark Dasousa als estudis Atomic Studio i un videoclip gravat, dirigit i produït per Vicent Sanguinelli.

 

| Vist: 343