Black Music Festival

Amb 21 edicions a les esquenes, el Black Music Festival és un festival que va ser pioner a l’estat espanyol, en agrupar les músiques d’arrels afro-americanes en un cicle temàtic, i que al llarg dels anys ha assolit un prestigi i una consideració fora de dubtes.

Artistes de referència com CHUCK BERRY, IKE TURNER , BILL WYMAN, ZAZ, MACEO PARKER, JOHN MAYALL, BILLY PRESTON, TOWER OF POWER, JOHNNY WINTER, ALVIN LEE, SAM MOORE, SPIN DOCTORS, THE IMPRESSIONS, GLORIA GAYNOR o STANLEY CLARKE, entre d’altres, han contribuït a consolidar el Black Music com a un festival, esperat i imprescindible en l’escena d’esdeveniments a casa nostra.

Tot i que va néixer a Salt, el BMF és des de fa una colla d’anys, un festival associat a la ciutat i a la marca Girona. Consolidat com a referent en els festivals musicals d’hivern del sud d’Europa en el seu gènere, per al públic, el Black Music Festival ha estat, vol ser i ha de continuar essent l’oportunitat única d’escoltar, gaudir i descobrir artistes i propostes musicals que d’altra manera no seria possible.

Però més enllà d’això estem plenament satisfets en afirmar que el Black Music Festival és: un espai de projecció nacional i internacional de Girona, amb la presència d’artistes capdavanters a nivell mundial i la programació a diferents poblacions del territori. Una plataforma de llançament de noves propostes, d’exhibició d’artistes locals i de produccions pròpies. Un esdeveniment de diversificació real per la ciutat amb la programació a diferents barris, però també de diversificació territorial tant la més propera, com arreu dels Països Catalans. Un motor de contractació local i un pol de sinergies, col·laboració i participació amb diferents agents i espais del teixit cultural i associatiu de la ciutat, del territori i del país. Un Festival amb horaris “amables”, transgeneracional amb programació per a tot tipus de públics i amb activitats paral·leles, exposicions, esdeveniments participatius. Finalment som compromís amb la paritat, un espai de cohesió social i una plataforma de formació continuada.

Us convidem a descobrir-ho.

L’equip del Black Music Festival.

Ves al contingut