Neus Mar

“DONES DE SAL”

La música mediterrània i la dansa contemporània protagonitzen Dones de Sal, un espectacle emocionant que neix per donar visibilitat a les dones del món del mar. Una descoberta de les experiències vitals que construeixen el paisatge humà mediterrani; de l’empoderament de la feminitat sovint silenciada; dels somnis de les persones que s’hi endinsen cercant un nou futur; de la seva explotació i de la fragilitat del medi; de la cultura marítima mil·lenària que tot ho embolcalla. La música, la veu i la dansa ens endinsen en un mar ple d’emocions i ens fan reflexionar sobre el significat de la Mediterrània, avui, en les nostres vides.

Amb Dones de Sal, el Museu de la Pesca s’afilia amb la companya Neus Mar per compartir el propòsit de retre homenatge a les dones de mar, la cultura i patrimoni marítims, i ho fem en l’any de la celebració del vintè aniversari de l’obertura del museu al port de Palamós.

There are no upcoming events at this time.

“HAVANERES EN FEMENÍ”

L’havanera i el cant de taverna han anat evolucionant i en aquest procés ha esdevingut la proposta que ens ofereix la cantant Neus Mar, una de les poques veus femenines solistes d’aquest gènere. Neus Mar s’endinsa al món de l’havanera l’any 2008 de la mà de Càstor Pérez, i durant aquests anys s’ha fet un lloc en un món tradicionalment de formacions vocals majoritàriament masculines i també mixtes. Neus Mar ens ofereix una manera d’interpretar, de connectar amb el públic, d’entendre i de sentir l’havanera que fuig dels estereotips tradicionals. Ofereix un repertori amb temes propis, cançó mediterrània i gèneres habituals del cant de taverna. Neus Mar ha actuat a centenars de concerts i cantades arreu del territori català i a fora també i en tres ocasions a la Cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell. Està acompanyada d’ Emilio Sánchez a la guitarra i Pep Rius al contrabaix, Sonia Zurriaga a l’acordió i Enric Canada a la percussió, tots ells músics de llarga trajectòria professional, tot i que Neus Mar actua en diferents formats.

NEUS MAR – VEU
NITO FIGUERAS – PIANO, ARRANJAMENTS IDIRECCIÓ MUSICAL
PEDRITO MARTÍNEZ – BAIX ELÈCTRIC
FERRAN GUILLAMET – BATERIA

Artists Booking

Skip to content